Kongsi Link Korang!

Friday, 21 October 2011

Kena Langgar [budak 2tahun] ??

Rakyat Malaysia bertuah kerana memiliki sikap `busy body` yang menebal dalam diri semua rakyat Malaysia tidak kira bangsa. Bantuan kecemasan diberikan secepat yang mungkin pasti trak tunda tiba dengan pantas, lebih pantas lagi daripada pihak polis.

Tapi berbeza dengan negara lain? Cuba korang tengok video kat atas. Inilah contoh bila hilangnya sikap bertanggungjawab manusia. Kemalangan yang melibatkan kanak-kanak bawah usia 3tahun, hanya sekadar
di perhatikan oleh orang ramai yang melihatnya tanpa sedikit pun rasa ingin membantu.

Negara China: Budak kena langgar van.. Apa perasaan korang bila tengok depan mata sendiri?

Yue Yue

I  am sure by now u guys have heard about the Yue Yue, the 2 year old kid who was ran over twice by lorries in China. She left to die for close to 7 minutes and no one came to her aid. Dia hanya diselamatkan oleh Chen Xianmei (58) seorang pengutip sampah dan kini dirawat di unit kawalan rapi Hopital Foshan di Provinsi Guangdong. Beliau kini dalam keadaan koma.. www.tips-fb.com

Saturday, 15 October 2011

TRUE EXTREME MODIFIED HONDA JAZZ CUSTOM BODYKIT MODIFICATION

This is what we call making up your beloved cars > “Pimping your own ride!” For me, white is a very sporty colour and the owner of this honda jazz really make a good job on his ride. Smart and clean design white colour jazz bodykit with extreme lowered bumper in front of the powerfull vtec engine.
www.tips-fb.com

HONDA JAZZ VIP STYLE

www.tips-fb.com

Friday, 14 October 2011

Kretif - Myvi Cemin pecah

Macam-macam ragam laa zaman sekarang nie.. Siapa owner MyVi nie? www.tips-fb.com

Oh Kereta!

Nie bila dah terlebih kretif macam nie laa jadi...belum cukup 1 tambah pula.. So berhati-hati nak make-up kereta or tampal stiker nie adalah contoh bila dah terlampau over make-up.. www.tips-fb.com

MMM TAWAR KERETA ELEKTRIK DI MALAYSIA!

Keizo Ono (kanan) dan Takayuki Yatabe bersama
 kereta elektrik i MiEV di Subang dekat Kuala Lumpur

www.tips-fb.com

Wednesday, 12 October 2011

Tuesday, 11 October 2011

Sunday, 9 October 2011

Kereta Terpanjang Di Dunia!!

www.tips-fb.com

Kereta Sorong Moden

www.tips-fb.com

Friday, 7 October 2011

Proton Satria Neo eksklusif

www.tips-fb.com

Kereta Batman Malaysia [PROTON]

www.tips-fb.com

PROTON SAVY [KASUT]

Memang hebat, ini kereta keluaran proton dah berubah menjadi kasut. Ini kasut bukan sebarang kasut, nie kasut boleh boleh driff, nak terbang kat bulan pun boleh tambah spoiler kat belakang. Tapi itu kami tak jamin boleh tebang tapi sekarang tiada apa yang mustahil kan?
www.tips-fb.com

Bodykit Manusia [Limited Edition]

Memang GeMpAk, aku engat dalam dunia nie ada kereta kebal, kereta sport, kereta mainan,kereta sorong senang cerita kereta yang kita semua tengok dalam dunia nie.
Jangkaan aku meleset buat kali pertama melihat gambar kereta + manusia (Bodykit human).
Ape kate kita layannnnnnn...
www.tips-fb.com

Thursday, 6 October 2011

Kereta Kalis Perluru [RM3.16 juta]

www.tips-fb.com

Kereta Berkahwin-COMEL-


www.tips-fb.com

Top 10 Kereta Termahal Di Dunia

Paparan bagi perminat kereta. Nie senarai 10 kereta termahal di dunia. cheak them out!!!
##1
www.tips-fb.com

PERODUA BEZZA -KELUARAN TERBARU-GEMPAK FUYOOH!!

PERODUA BEZZA- Memang gempak menampilkan konsep masa depan Gen-Y yang lebih lasak. Reka bentuk lebih kurang Toyota Prius dengan panjang lebih kurang 4meter  dengan gaya pintu belakang jenis sliding
www.tips-fb.com

Wednesday, 5 October 2011

PERODUA-Keluaran Terbaru PERODUA BEZZA-

Beza memang berbeza.. Kereta Perodua Bezza ni nampak menarik ye.. Setuju tak?..

RAWANG - Perusahaan Otomobil Kedua Sdn. Bhd. (Perodua) sedang memperincikan maklum balas dan komen daripada orang ramai mengenai model Perodua Bezza khususnya daripada pengunjung Pameran Kereta Antarabangsa Kuala Lumpur 2010 (KLIMS 2010) pada awal bulan Disember tahun lalu.

Perodua Bezza merupakan model kereta untuk generasi masa depan yang memiliki ciri-ciri futuristik tetapi ia amat praktikal digunakan.

Namun sejak ia diperkenalkan pada pameran tersebut, pelbagai tanda tanya berlegar di pasaran sama ada kereta konsep itu akan menjadi salah satu model terbaru yang akan diperkenalkan di pasaran tidak lama lagi.


www.tips-fb.com

Keluaran Terbaru Toyolta, Mampu Dimiliki Seluruh Rakyat Malaysia!!

Pening memilih kereta yang terbaik untuk di miliki???!!! kami ada jawapannya…Toyolta dengan kerjasama syarikat Selipar Cap Cikgu Marzuki telah berjaya membawa masuk ke Malaysia model kereta terbaru yang anda mampu miliki!!! Murah!! Menarik!!dan Rangup!!!
Akan di lancarkan tak lama lagi!!! tempahan di buka sekarang!!! yahuuuu!!

www.tips-fb.com

Sunday, 2 October 2011

About VIP Bodykit


www.tips-fb.com

VELLFIRE Bodykit

TOP LINE bodykit
www.tips-fb.com

Rim Vip

Ini adalah contoh brand rim Vip stail bila dah sangkut kat kereta memang cun beb.
 Awek tengok sampai leh langgar tiang elektrik.. siap boleh buat cermin make-up lagi .. layan jew

www.tips-fb.com

Koleksi Perodua Kenari VIP Bodykit

Nie koleksi dapat kumpul setakan nie untuk peminat kereta
layan jew...
www.tips-fb.com

Perodua Kenari Move VIP Style Bodykit -White-


www.tips-fb.com

Perodua Kenari Move VIP Style Bodykit -Black-2-

Menampilkan dengan gaya VIP tersendiri...
www.tips-fb.com

Perodua Kenari Move VIP Style Bodykit -Black-

Memang mantap! Bodykit VIP warna Hitam.. ini kereta Perodua Kenari bila dah pakai custom macam nie boleh meleleh air liur.. jom layan

www.tips-fb.com

Saturday, 1 October 2011